Dominantie- en onderwerpingsspellen gaan over een BDSM-oefening. Niet alleen sinds het succes van "50 Shades of Grey" zijn er steeds meer liefhebbers van deze BDSM variant. Het gaat om het creëren van een ongelijke machtsverhouding. Het betekent dat een van de partners de rol van het dominante deel op zich neemt en de andere onderwerpt. De uitvoering kan wisselen en is van koppel tot koppel anders gestructureerd.

Sommigen wisselen van spel naar spel of zelfs tijdens het spel. anderen beperken hun dominantie of onderwerping niet tot bepaalde hete uren, maar stemmen hun hele relatieleven daarop af. Voorwaarde is natuurlijk, zowel in het spel als in het dagelijks leven, dat dit op vrijwillige basis gebeurt en door beide partners in gelijke mate wordt gewild. Dominantiespelletjes hoeven niet per se iets te maken te hebben met zwepen of lak - leer. Eenvoudige gimmicks kunnen helpen om aan de slag te gaan. Bondage spelletjes kunnen dus een goede introductie zijn in de BDSM-scene. Of het nu handboeien of touwen zijn, heel voorzichtig bind je je partner aan het bedframe of andere apparaten vast. Spelen met kaarsvet of ijsblokjes is ook een eenvoudige maar sensuele manier om te beginnen.

Ook populair bij nieuwkomers in de scene is "zintuiglijke deprivatie" - de term betekent blinddoeken. Dit maakt de erotische ervaringen veel intenser. De volgende stap kan dan spanking zijn. Hierbij hoort echter wel een voorgesprek tussen de partners waarin wordt verduidelijkt hoe en waar het slaan zal plaatsvinden. Dit kan door middel van de platte hand maar ook door middel van leren zwepen.

Dominantie, gewoon een BDSM-spel of ook in het dagelijks leven?

Velen beperken dominantiespel tot een heet rollenspel. Dan ontmoeten de partners elkaar, b.v. echtgenoten, wederom op gelijke hoogte.  Anderen willen echter ook hun dominantie of onderwerping uitleven in alledaagse relaties. Het is belangrijk dat het betreden van de respectieve rol, zowel in het spel als in het dagelijks leven, op vrijwillige basis is, d.w.z. dat het door beide partners wordt gewild.

Wanneer is het een dominantiespel?

Dominantie geldt in de regel alleen tijdens het huidige rollenspel en in principe niet voor een eventueel privé samenwonen. Het uitoefenen van een dominante rol binnen een sadomasochistische relatie vereist altijd een zekere basiskennis van de menselijke anatomie en een bijzonder verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat is een veilig woord?

De subdominante (onderdanige) partner stelt zich onvoorwaardelijk onder de hoede van de dominante top. Alleen al om deze reden moet in BDSM-rollenspellen altijd een stopwoord worden afgesproken, waarmee de seksuele handelingen kunnen worden onderbroken. Onervaren mensen wordt afgeraden om het dominante deel binnen een BDSM-sessie uit te oefenen zonder professioneel advies of ondersteuning.

Hoe leg ik mijn partner uit dat ik dominant ben?

Meestal hoef je het niet uit te leggen. Bij een echt dominante persoon wordt rolgedrag in seksuele omgang onthuld door een natuurlijke, dominante aanwezigheid. Ofwel de partner geniet ervan en het wekt hem op zich met smaak te onderwerpen. Ofwel ervaart hij het niet en dan is er niet de gewenste harmonie voor dit rollenspel.

Is mijn vriendin dominant of onderdanig?

Veel mannen vinden het heerlijk om gedomineerd te worden door een vrouw. Je hebt misschien het gevoel dat je in het dagelijkse werk moet domineren en ervaart het dan soms als een plezierige balans als je je onderdanig aan een vrouw mag onderwerpen. Er is enige intuïtie voor nodig om te herkennen of een vrouw een dominante trek heeft of liever onderdanig is.

Hoe vind ik dominante partners?

Op datingsites als bdsm-dates.be zijn aanvragen voor dominante partners vaak erg succesvol. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar een meester of een dominatrix/meesteres. De behoefte is groot, evenals het aanbod van gelijkgestemden.

Dominante huisvrouwen.

Om een ​​dominante vrouw te vinden voor geile uurtjes kun je, maar hoeft niet, naar professionele dominatrixes gaan. Veel vrouwen hebben persoonlijk hun verlangen naar sadistische en dominante praktijken ontdekt. Het zijn volledig natuurlijke, wellustige dominatrixes die ervan genieten om zichzelf en hun partners geweldige erotische ervaringen te geven.

Vrouwen die zich graag onderwerpen.

Op bdsm-dates.be zijn er veel vrouwen die zich willen onderwerpen aan de dominantie van een natuurlijke "meester". Ze houden ervan om dominantie te voelen, zich onderdanig te onderwerpen en zichzelf en hun lichaam vol lust te geven.