Of het nu uit nieuwsgierigheid, een diepe instelling of om hun eigen seksleven spannender te maken. Steeds meer mensen willen de magie van BDSM ervaren en zich onderdompelen in een compleet nieuwe en fascinerende wereld.

Het is niet alleen sinds "Fifty Shades of Grey" dat het BDSM-gebied steeds populairder is geworden. Dit komt vooral omdat BDSM op verschillende manieren kan worden ervaren en genoten.

De basis van BDSM: overheersing en onderwerping

De absolute basis van alle BDSM-spellen is wederzijdse toestemming. Daarnaast moet er ook een code of stopwoord worden afgesproken tussen partners die elkaar goed kennen. Dit vergroot niet alleen de veiligheid , maar versterkt ook het vertrouwen. En dit is uiterst belangrijk.

Omdat BDSM op het diepste niveau een spel van macht en onderdrukking betekent. In elk spel op dit gebied is er een actief en hoger deel en een meer passief deel, dat inferieur is aan het eerste.

Of het nu gaat om zachte erotiek, waar er sprake is van een machtsongelijkheid tussen dokter en patiënt of zus en patiënt, of om klassieke dominantie, waar dominatrix of meester weet dat de slaaf onder hem staat. Hoe dit verschil wordt beleefd, is afhankelijk van uw eigen smaak.

Bespreek taboes en grenzen in een rustige omgeving

Sterke communicatie is belangrijk. Zowel vóór de BDSM sessie als tijdens, als dat nodig is. Een stopwoord en/of handgebaar is belangrijk. Maar zodat u dit niet te vaak hoeft te gebruiken of te zien, moet u vooraf de taboes van uw partner kennen.

Als iemand op dit gebied niet van anale gemeenschap of spelletjes houdt ( man of vrouw), mag u de BDSM-sessie niet gebruiken om deze taboes te trotseren. Een duidelijke afbakening van grenzen moet de basis vormen voor elk spel. Het is dan aan de actieve partner om zo dicht mogelijk bij de grenzen te komen, zonder deze te overschrijden.

En wacht erop. Sommige grenzen verschuiven in de loop van de tijd naarmate de nieuwsgierigheid groeit. Praat dus regelmatig over de grenzen en veranderingen. BDSM is immers slechts een spel in je liefdesleven en mag geen enkele invloed hebben op de vorm van je relatie.

Fysieke grenzen stellen: bondage als introductie

De eenvoudigste en vaak zachtste vorm van BDSM vind je in lichte bondage- en controlespellen. Blinddoeken, een prop, een lichte binding van de handen of benen kunnen de verslagen partij snel duidelijk maken dat zij overgeleverd zijn aan de genade van het slachtoffer.

Het actieve deel kan ook het plezier en de spanning voelen wanneer de onverwachte aanrakingen de vastgebonden partner verrassen, opwinden en plezier geven. Let altijd op goed en veilig materiaal. Vooral bij het vastbinden mogen alleen hoogwaardige bondagetouwen en bondagedoeken worden gebruikt, die gemakkelijk kunnen worden verwijderd en niet in de huid snijden.

Weinig moeite voor veel gevoel: straffen voor elke smaak

Veel koppels waarderen ook de uitgesproken SM-variant van BDSM en voelen plezier door pijn. Ook hier moet het voor iedereen duidelijk zijn dat je langzaam het niveau van je partner moet benaderen. Of het nu een peddel, stok of zweep is. Begin langzaam en verhoog voorzichtig de intensiteit.

Zelfs als je al regelmatig met je partner hebt gespeeld, hangt je eigen pijngrens vaak af van je vorm op de dag. En vooral, neem de tijd. Als actief onderdeel kun je genieten van de verwachtingsvolle spiertrekkingen van je partner, genieten van het zicht en pas als het lichaam langzaam ontspant, kun je de volgende straf uitdelen.

Op deze manier kan het passieve deel veel beter van zijn rol genieten en de gewenste pijn veel dieper en intenser ontvangen.

Controle via ongebruikelijk speelgoed

Uiteraard betekent BDSM ook dominantie over de passieve partner binnen het spel. Hoe duidelijk kan overheersing worden gedefinieerd als het niet gaat om controle over de geslachtsorganen van de ander. Of het nu gaat om tepelklemmen en -gewichten, testikelringen of schaamlippenklemmen, pluggen of dilatatoren.

De verscheidenheid aan speelgoed op dit gebied is divers en vooral uiterst flexibel. Zelfs voor beginners is er veel speelgoed dat zonder veel voorbereiding gemakkelijk in het spel kan worden geïntegreerd. Focus echter altijd op kwaliteit. Omdat slecht of slecht gemaakt speelgoed niet alleen de stemming kan verpesten, maar in het ergste geval je partner kan verwonden.

Je ziet: BDSM is zo veelzijdig dat iedereen op dit gebied waar voor zijn geld kan krijgen. Wees creatief en zowel jij als je partner zullen deze spellen waarderen.

Willekeurige BDSM liefhebbers uit Belgie!