Subs die te veel praten hebben waarschijnlijk al kennis gemaakt met de ball gag. Dit is een speeltje uit de BDSM-wereld dat lijkt op een prop. De Doms tool dankt zijn naam aan zijn ronde vorm, die op een bal lijkt. Dat klopt, de onderdanige krijgt een kleine bal in zijn mond gestopt. De dominante bevestigt het vervolgens met een sluiting achter het hoofd waar de bal zich bevindt.

Op deze manier ontneemt de dom de sub de mogelijkheid om zich verbaal uit te drukken. Zelfs kreten van plezier en gekreun zijn niet meer zo luid, alleen ademen door de neus. Lichamelijke bestraffing is onderdeel van BDSM. Bij een balknevel voorkomt de dominante dat de onderdanige het gevoel van pijn krijgt doordat de mondademhaling vermindert. Het resultaat is dat lust zich opbouwt en subs tot het uiterste drijft.

De knevel als symbool van macht.

De prop is waarschijnlijk een van de speeltjes die ook de macht van de Dom over de onderdanige symboliseren. Hij heeft het in handen om zijn tegenhanger van zijn spraakvermogen te beroven. Gecombineerd met een blinddoek en het bijbehorende gezichtsverlies, is een onderdanige volledig overgeleverd aan de genade van haar heerschappij. Het is dus goed mogelijk dat de ballgag direct aan het begin van een sessie wordt opgezet.

Je weet waarschijnlijk dat BDSM niet met fluwelen handschoenen wordt gedaan. Een ballgag is waarschijnlijk vooral interessant als je echt stoer wilt worden als dom. Stel je een mannelijke sub voor die van ruig houdt. Een van de praktijken die in dit geval worden gebruikt, is marteling van de testikels. In dergelijke sessies misbruikt een dominatrix bijvoorbeeld het scrotum van de man. Schoppen in de kroonjuwelen tijdens ballbusting of geseling zijn inbegrepen. Dergelijke sessies kunnen zelfs in uw buurt plaatsvinden. Je hoort het misschien gewoon niet omdat het passieve deel een balknevel heeft. Overigens wordt dit speeltje waarschijnlijk ook gebruikt als het gaat om branding binnen de slavenopvoeding.

Verfijn de ball gag.

Een dom kan de balknevel eenvoudig in de mond van de sub stoppen of deze van tevoren verfijnen. Als subs een hekel hebben aan geuren, kan een prop van deze geur worden voorzien. Dit kan dan de kwelling vergroten die gepaard gaat met het dragen van het accessoire.

Als je BDSM onder de knie hebt als dom en dus de kunst van bondage, dan kun je ook je sub helemaal vastbinden. Als klap op de vuurpijl kun je haar de ballenknevel geven en ze is ook onderhevig aan een stank die ze nogal onaangenaam vindt.

Een propbal is een van de ongevaarlijke speeltjes. U moet echter weten hoe strak u het speeltje kan aantrekken, zodat u uw sub niet verwondt. De bal zit aan een riem, die je dus met verschillende mate van strakheid kunt vastmaken. Ook de keuze van de maat van de bal kan van invloed zijn op het draagcomfort. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een opblaasbare gag, die de monding van het passieve deel volledig vult. Dus voordat je de mond van je sub op deze manier verbiedt, of liever vol stopt, vraag haar hoe strak het is. Anders moet je het misschien snel weer loslaten.

Een andere variant mondknevel.

De mondknevel is verkrijgbaar in verschillende maten. Misschien is het het beste om te beginnen met een kleine knevel om in het begin niet te veel van de sub te vragen. Als je van ongebruikelijk houdt, kun je ook andere vormen gebruiken. Een dildo gag is een mondknevel waarbij een penis in de mond wordt gestoken. De orale penetratie die de subs dus ervaren verhoogt hun gevoel van genot enorm.

Hiervoor is een ball gag geschikt:
 - De kreten van plezier dempen
 - Permanente orale penetratie van de sub
 - Duidelijke demonstratie van de machtsverhoudingen

Als je nog nooit eerder met een ball gag in een sessie hebt gewerkt, is het hoog tijd. Het is tenslotte een speeltje waar beide partijen zeker veel plezier mee zullen hebben.

Willekeurige BDSM liefhebbers uit Belgie!